Najaarsconcert 2017 – Pianoconcert 1 van Chopin met Ramon van Engelenhoven

Najaarsconcert 2017 - Pianoconcert 1 van Chopin met Ramon van Engelenhoven

Wanneer

04-11-2017    
20:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26, Bergen, 1861CR

Het concert op zaterdagavond 4 november  is om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Het Bergens Symfonieorkest speelt Pianoconcert 1 van Chopin en Symfonie in C-mineur van Daniël de Lange. Met pianist Ramon van Engelenhoven heeft het orkest een solist van internationaal allure.

Ramon van Engelenhoven (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. Hij volgt momenteel de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding met een 10 afsloot. Ter ondersteuning van zijn studie heeft hij inmiddels talrijke masterclasses en concoursen met groot succes gevolgd.
In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours waar hij met het Noord-Nederlands Orkest het vijfde pianoconcert van Prokofiev vertolkte. Bovendien ontving hij daar de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale allure.

Frédéric Chopin (1810-1849) was een muzikaal wonderkind, geboren uit Pools-Franse ouders. Zijn pianoconcert nr. 1 in e mineur opus 11 uit 1830 componeerde Chopin op twintigjarige leeftijd. De eerste uitvoering in Warschau was een daverend succes.

Daniël de Lange (1840-1918) werd in Rotterdam geboren als tweede zoon van Samuel de Lange senior. Zijn jeugdjaren stonden geheel in het teken van de muzikale opvoeding: hij leerde cello, piano en orgel spelen en kreeg van zijn vader les in muziektheorie en compositie.

[simple-social-share]

Reserveringen

Er kunnen op dit moment geen reserveringen meer worden gedaan voor dit concert. Toegangskaarten zijn nog wel beschikbaar aan kassa van de concertlokatie.