Najaarsconcert 2023

Najaarsconcert 2023

Wanneer

za 18 november 2023    
20:00 - 22:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Cultuurkoepel Heiloo
Kennemerstraatweg 464, Heiloo, 1851 NG

De bitterzoete ouverture van Rossini’s ‘La Cenerentola’, de virtuoze schoonheid van de contrabas in Nino Rota’s ‘Divertimento Concertante’ en de Beethoven-frons voor Felix Mendelssohns eerste Symfonie. Van zwierig tot uitdagend, van bekend tot verrassend, het zit allemaal in de najaarsconcerten 2023 van het Bergens Symfonieorkest.

Met diverse eerste prijzen van nationale en internationale concoursen op haar naam is Sasha Witteveen een groot talent op de contrabas. Als soliste, maar net zo graag als orkestlid of kamermuziek spelend, laat zij de luisteraar vol overtuiging horen wat een contrabas allemaal in huis heeft en hoeveel je er wel niet mee kunt. Het Divertimento Concertante dat Nino Rota voor de contrabas schreef is precies een stuk waarin vele uitdagingen te vinden zijn, als het beklimmen van een imposante berg. Overigens is Nino Rota (1911-1979) vooral bekend van zijn muziek voor de films van o.a. Federico Fellini (ga kijken en luisteren!) en zijn composities voor de ‘The Godfather’ – trilogie.

Reserveringen

Er kunnen op dit moment geen reserveringen meer worden gedaan voor dit concert. Toegangskaarten zijn nog wel beschikbaar aan kassa van de concertlokatie.