Lid worden

Vacatures

We hebben altijd ruimte voor strijkers, in het bijzonder bij de eerste vioolsectie.

Aanmelden

Heb je interesse, kom kennismaken en meespelen! Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

Het Bergens Symfonieorkest verwelkomt nieuwe strijkers zonder proefspel. Wij werken met een korte proefperiode (3 tot 6 weken) waarin we kijken of het aspirant-lid binnen de sectie past. Na die periode besluit de dirigent met de aanvoerder van de groep en de concertmeester over een lidmaatschap. Nieuwe violisten komen in principe binnen bij de tweede vioolsectie. Vervolgens zou iemand na korte of langere tijd kunnen doorstromen naar de eerste vioolsectie.

Voor blazers kan een proefspel deel uitmaken van de toelating. Ook hier kun je beginnen met een aantal repetities mee te spelen. Daarna besluit de dirigent met de sectiegenoot en de concertmeester over een lidmaatschap en of daarvoor nog een proefspel gewenst is.

Contributiegegevens

De contributie bedraagt € 22,50 per maand (jongeren tot 18 jaar en studenten € 10).
Het bankrekeningnummer is NL43INGB0009347718 t.n.v. Bergens Symfonieorkest. Bij voorkeur maak je je contributie 1- of 2- jaarlijks over.

Repetitiegegevens

Het orkest repeteert wekelijks op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur in Dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl.
Adres De Blinkerd: Heereweg 150, Schoorl

Leden aan het woord

Hoe moeilijk kan het zijn?

‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ Dat was mijn eerste gedachte toen er een vacature bij de pauken kwam. Toevallig speelde ik als amateurpianist mee in een symfonieorkest toen de vacature zich voordeed. Voor mij was dat al een droom die uitkwam. Hoe vaak komt het voor dat er een pianist nodig is, behalve als solist?…
Lees verder Hoe moeilijk kan het zijn?

Een ode aan de cello

De mooie cello De cello is in alle opzichten een mooi instrument: het oogt mooi en elegant, het geeft een warm en soms wat weemoedig geluid en als je speelt kan je het helemaal omarmen. Mensen vragen mij wel eens waarom ik cello ben gaan spelen.  Zelf weet ik dat niet. Volgens mijn ouders vond…
Lees verder Een ode aan de cello